КОМПАНИЯТА МАГАЗИНИ LOOKBOOK НОВИНИ КОНТАКТИ SHOP ONLINE
En | Бг
НОВИНИ & СЪБИТИЯ 13 Октомври 2017

Versace Tribute: пролет-лято 2018 г.

 

Донатела Версаче несъмнено изпита огромна трудност да оправдае всички очаквания към себе си след трагичната смърт на брат си Джани - критиците не я щадяха, но и тя не се отказваше. След много усилия и неуморен труд, тя успя да създаде име за себе си, разграничено от това на брат си. Откакто е единствен креативен директор на италианския бранд. Донатела винаги се е опитвала да избяга от сянката на гениалния си брат и да бъде различна, да бъде себе си.

В годината, когато се навършват 20 години от нелепото убийство на Джани, сестра му връща лентата назад, за да почете брат си чрез най-великите му творения.

Ревюто е класическо Versace от 90-те, атмосферата - напоена със спомен за Джани. Донатела ни припомня някои от най-паметните колекции на брат си от периода 1991-1995 (Vogue, Warhol, My Friend Elton, Icons, Baroque, Animalia, Native Americans, Tresor de la Mer, Metal Mesh и Butterflies) и докавза, че дизайните му все още вълнуват и интригуват публиката със същата сила както и когато са представени за първи път. А какво по-голямо признание за един творец от доказателството, че произведенията му не са белязани от времето? Кулминацията на вечерта бе пресъздаването на възможно най-иконичното и най-значимото ревю в модната индустрия - това на Versace от март 1991 година, когато бе даден старт на супермоделската ера. 26 години по-късно същите дългокраки красавици, които дефилираха под звуците на Freedom на Джордж Майкъл, закриха и ревюто-трибют и то по начин, каращ всички ни да настръхнем. Неслучайно Карла, Клаудия, Наоми, Синди и Хелена са супермоделите не само на цяло едно поколение, а и на цялата модна индустрия. Показаха, че they still got it и по нищо не отстъпиха на младите си колежки.Геният на Джани ще живее вечно, а идеите му за женска красота и присъствие са непреходни. Пролетно-лятното ревю на марката е доказателство за емоциите, които пораждат моделите му у всеки, докоснал се до тях. ViewSofia